Zabranjeno fotografisanje

Turisti i profesionalni fotografi ubuduće neće smeti da slikaju policajce "bobije" i kraljičinu gardu u Velikoj Britaniji. Fotografisanje stražara strogo je zabranjeno novom dopunom Zakona o terorizmu, po kojem slikanje policije i vojske predstavlja krivično delo - prikupljanje informacija.
Međutim, profesionalni fotografi žestoko su se pobunili protiv ovakve mere. "Šta će biti ukoliko novinar slika fudbalsku utakmicu, i kadrom obuhvati i policajca? Da li će morati krivično da odgovara", pita se predsednik britanskog sindikata novinara Pit Marej. Zabrana je zaista nedovoljno jasno formulisana, i mnogi strahuju da će običnim "škljocom" sebe pred zakonom definisati kao teroriste.

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će se propis primenjivati "samo u ekstremnim slučajevima". "Bobiji" i stražari ispred javnih zgrada, čije je ponašanje u svakom trenutku regulisano strogim protokolom, često su do sada bili na meti radoznalih turista, koji ih izazivaju kako bi ih omeli ili iznervirali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.