Švajcarska - utočište za prostitutke

Ženeva važi za jedan od najskupljih gradova na svetu, mesto u kom iznajmljivanje sobe u centru košta 3.000 dolara mesečno.
Ženeva važi za jedan od najskupljih gradova na svetu, mesto u kom iznajmljivanje sobe u centru košta 3.000 dolara mesečno.

Ovaj podatak govori kako je običnom radniku veoma teško da preživi u Ženevi, ali jedna stanovnica ovog grada je pronašla način kako da se izbori s tim i osnovala je Sindikat za samozaposlene preduzetnice. Ovaj sindikat je prvi takve vrste u Švajcarskoj i ima nekoliko stotina članica koje se bave najstarijim zanatom. One su prodavačice ljubavi.

Nekoliko evropskih gradova ima slične sindikate, ali Švajcarska prednjači po slobodi kada je u pitanju prostitucija. Ona je poput utočišta za sve seksualne radnike, pogotovo za one iz Južne Amerike, Istočne Evrope i zemalja EU. Sindikat seksualnih radnika je nova organizacija koja će sarađivati s gradom kako bi unapredili uslove rada i povećali zaradu Ženeve koja ima 8.000 registrovanih prostitutki, rečeno je iz ovog sindikata.

U poslednjih sedam godina, broj registrovanih seksualnih radnika širom ove zemlje povećao se na 14.000, a u ovu brojku nisu uračunati "seksualni asistenti" za osobe s posebnim potrebama.

Dok seks industrija opada u drugim zemljama, vlasti Amsterdama zatvaraju stotine poznatih prozora u crvenoj četvrti, a Francuska planira da prostituciju stavi van zakona, seksualni radnici traže svoju priliku u Švajcarskoj.

Prednost ove zemlje je i ta što građani Evropske unije ne treba da imaju radnu dozvolu za prva tri meseca dok su registrovani u policiji i uredno plaćaju poreze. ***Uplašili bi ste se koliko bi ovaj čovek znao o vama - a, pogledajte i kako? (VIDEO)

Prema rečima Don Huana iz Zdravstvenog centra za klijente seksualnih usluga, svaki peti Švajcarac između 20. i 65. godine koristi usluge prostitutki najmanje jednom u životu. To ih svrstava na drugo mesto u Evropi.

Verovatno je zbog toga Švajcarska legalizovala prostituciju, a samim tim je stavila pod kontrolu ovu oblast te sprečava eksploataciju žena, trgovinu ljudima, širenje seksualnih bolesti, stvaranje kriminalnih mreža i druge probleme povezane sa prostitucijom.

Seksualni radnici su registrovani, plaćaju porez, imaju zdravstveno osiguranje i redovne lekarske preglede. "Uvek se trudimo da stvorimo prijatno i sigurno okruženje za legalne seksualne radnike", rekao je Patrik Pulh, portparol ženevske policije.

  • 12.10.2012 06:55
    Kod nas je kameno doba gde vladaju i dalje Makroi koji verovatno dobro podmazuju znamo vec koga.
    a citiracu deo teksta pa nek se nauci ova nasa vlast kako se to radi tj kako se puni budzet u u skoro najbogatijoj i najfinojoj drzavi u evropi porezima ovakvim ili onakvim putem nebitno, bitno je da ima priliva a da se ne zaduzuju nego mogu samo nekom da pozajmljuju sa debelim kamatama + svi koji se bave ovim poslom su registrovani i imaju sve podatke o njima , rekao bih nad svim tim svarima imaju kontrolu.

    Seksualni radnici su registrovani, PLACAJU POREZ, imaju zdravstveno osiguranje i redovne lekarske preglede. "Uvek se trudimo da stvorimo prijatno i sigurno okruženje za legalne seksualne radnike", rekao portparol ženevske policije.
    Citajte i ucite kako se to radi a ne da se shatro vodi tema o kosovu 22 godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.