Najčudniji restorani na svetu

Postoje restorani u svetu koji, za zahtevnije mušterije, nude mnogo više od dobre hrane i brze usluge. Tako možete večerati u toaletu, na stolici podignutoj više od 40 metara uvis, ili u potpunom mraku, piše veb-sajt Nuffy.net.

Da li ste ikada čuli da ljudi odu na večeru u WC i dobro se provedu? Restoran "Marton Tim" u Kaohsiungu urađen je "u stilu toaleta" i veliki je hit među lokalnim stanovništvom i turistima. Dekorisan je kao i svako obično kupatilo, sa lampama u obliku noćnih posuda i stolicama koje su, u stvari, WC šolje u boji. Hrana se služi u tanjirima i činijama u obliku pisoara i "čučavaca", na stolovima napravljenim od kade i prekrivenih staklenom površinom. Restoran je dobio ime po kineskoj reči "matong", što znači toalet. Vlasnik Erik Vang kaže da njegov ugostiteljski objekat "ne prodaje samo hranu, već i smeh". Hrana je uobičajena za ovo područje, a kompletan obrok, uključujući i supu i sladoled, košta od šest do deset dolara.

Ime restorana, "Najotamori", u bukvalnom prevodu znači "tanjir od ženskog tela", pa nije ni čudo što ga zovu "restoran kanibal". Ovde ćete biti posluženi sušijem, sašimijem i drugim jelima u obliku ljudskog tela, smeštenog na operacioni sto, kao u bolnici. Zadatak mušterije je da "rastvori" telo i pojede unutrašnjost. Telo će "krvariti" dok ga režete, a creva i drugi unutrašnji organi u potpunosti su jestivi.

"Večera na nebu" u Briselu je restoran koji može da posluži najviše 22 osobe i to na 45 metara visine. Stolovi i stolice su specijalno dizajnirani i podižu se u vazduh dizalicom. Ne zaboravite da vežete pojas i ni slučajno nemojte da ispustite viljušku!

Prvi "mračni" restoran u Aziji zvanično je otvoren u decembru 2006. godine u Pekingu. Unutrašnjost objekta je u potpunosti ofarbana u crno, a mušterije na (ipak osvetljenom) ulazu dočekuju konobari sa naočarama za noćni vid i sprovode ih do mračne prostorije, kako bi im mogli pomoći da pronađu sedišta. Baterijske lampe, mobilni telefoni, čak i satovi koji svetle strogo su zabranjeni u ovom restoranu. Ukoliko se pitate oko upotrebe toaleta, nema razloga za brigu, jer su ove prostorije osvetljene.

"Nju Laki Restoran" u Amadabadu čuven je po svom čaju s mlekom, kiflicama s maslacem i – grobovima između stolova. Objekat je izgrađen iznad drevnog, zatvorenog muslimanskog groblja, ali ne zna se ko je sahranjen u malim kovčezima na podu restorana. Mušterijama se dopada okolina, a vlasnik Krišan Kuti Nair smatra da je to dovoljno. "Groblje je dobra sreća", smatra Nair. "Naš posao ide dobro zbog groblja". Grobovi su ofarbani u zeleno, a menadžer restorana svakog dana stavi na njih po jedan cvet. Smešteni su, kako izgleda, bez nekog reda unutar objekta – jedan kod kase, tri u sredini, a četiri do kuhinjskog zida.

Ovaj restoran smešten je unutar dobro čuvanog italijanskog zatvora u Volteri, blizu Pize, i toliko je popularan da su zvaničnici otvorili više ovakvih objekata. Uz zvuke klavira na kojem svira Bruno, osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva, mušterije večeraju okružene zidovima visokim oko 20 metara, stražarskim kulama, reflektorima i sigurnosnim kamerama. Pod oštrim okom naoružanih čuvara, dvadesetak kuvara i konobara su tu da posluže hranu za mušterije koje su prošle stroge sigurnosne kontrole. Stolovi se u ovom restoranu rezervišu nedeljama unapred.

Prvi podvodni restoran na svetu otvoren je na Maldivima 2007. godine. Zove se "Ita", što znači "biser", i nalazi se pet metara ispod površine Indijskog okeana. Okružen živopisnim koralima, nudi mušterijama pogled u krugu od 270 stepeni na podvodni život. Restoran je napravljen u okviru obnove ostrva Rangalifinolu.

Tajlandski lanac restorana "Kupusi i kondomi" pruža svojim mušterijama još jedno neponovljivo iskustvo. Na zidovima restorana nalaze se kondomi, a slike prezervativa otisnute su i na tepisima. Umesto čokoladice, mušterije će na kraju večere biti ponuđene kondomima. Zarada koju restoran ostvari ide Udruženju za razvoj stanovništva i zajednice.

"D.S. Mjuzik" restoran u Taipeiju urađen je u bolničkom stilu, sa štakama na zidovima, konobaricama obučenim kao sestre i pićima koja se služe iz kesa za davanje infuzije. Vlasnik restorana došao je na ovu ideju jer je želeo da izrazi zahvalnost za brigu koju su mu pružili lekari dok je bio u lokalnoj bolnici.

Hleb u obliku projektila, krompir kao granate – neobični meni i okruženje čine ovaj lanac restorana jedinstvenim u Libanu. "Bans end Gans" restoran poznat je širom zemlje kao "dom AK-47 Kalašnjikova", što je, u stvari, sendvič sa govedinom. Kuvari nose šlemove, a mušterije mogu da naruče "Klejmor picu" i uživaju u svom obroku uz zvukove puščane paljbe i eksplozija. Dovoljno govori moto ovog restorana koji glasi "Sendvič vas može ubiti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.