Pariz najposećeniji grad u Evropi

Pariz, grad svetlosti i ljubavi, prošle godine je posetilo rekordnih 29 miliona turista, čime je postala najposećenija evropska prestonica.
Pariz, grad svetlosti i ljubavi, prošle godine je posetilo rekordnih 29 miliona turista, čime je postala najposećenija evropska prestonica.

Kako je saopštio Turistički savez Francuske, Pariz je prošle godine posetilo rekordnih 29 miliona turista, od kojih je najveći deo bio iz SAD i Velike Britanije.

U hotelskom smeštaju u Parizu registrovano je 15,68 miliona posetilaca, za 0,2 odsto više nego godinu dana ranije, sa 79,6 odsto popunjenosti kapaciteta, saopštio je Turistički savez Francuske.

Broj noćenja u hotelima francuske prestonice dostigao je prošle godine 36,9 miliona, 13 miliona domaćih a 23,9 miliona stranih turista.

Amerikanci i Britanci su i prošle godine bili najbrojniji strani turisti u Parizu. U pariskim hotelskim smeštajnim kapacitetima boravilo je oko milion građana SAD i isto toliko Britanaca, s tim što su Amerikanci ostvarili četiri miliona noćenje, 12 odsto više nego prošle godine, a građani Britanije 2,5 miliona.

Najveći porast zabeležen je kod kineskih i švajcarskih gostiju u hotelskom smeštaju, Švajcaraca je za 18 odsto više, sa 795.000 noćenje, a Kineza za 15 odsto više, sa 474.000 noćenja.

Broj turista iz Španije i Italije je u Parizu šestu godinu za redom opao, što je posledica teške ekonomske situacije u tim zemljama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.