Svedite troškove preseljenja na minimum

Preseljenje nosi sa sobom stres, remeti redovne poslovne i privatne aktivnosti i oduzima dragoceno vreme.

Preseljenje nosi sa sobom stres, remeti redovne poslovne i privatne aktivnosti i oduzima dragoceno vreme.

Na početku je važno sastaviti spisak stvari za selidbu, jer u zavisnosti od razdaljine i krajnje destinacije  velika količina stvari donosi dodatne troškove, pogotvo carinske usluge ako je u pitanju selidba u inostranstvo. Nepotrebne stvari mogu se pokloniti, a pojedinosti kao što su stari nameštaj, alat, obuća ili odeća po potrebi se mogu i rasprodati čime će i fond za selidbu biti uvećan.

Treba napraviti detaljan plan selidbe, proveriti nosivost liftova, širinu hodnika, blizinu parkinga i odabrati dan za selidbu. Zatim je važno pripremiti materijal za pakovanje pokućstva koji ne mora nužno biti nov. Mogu se upotrebiti stare novine umesto papira za pakovanje, kutije uzete iz obližnjeg supermarketa ili apoteke, a peškiri, krpe i ćebad mogu da se upotrebe umesto zaštitne folije. Da se ne bi trošilo mnogo kutija, stvari treba smestiti u prazan prostor unutar nameštaja u fioke, ormare ili tabure.

Ove i mnoge druge savete možete pratiti na blogu agencije za selidbe Beocontrol. Ta kompanija se već više od 12 godina bavi organizacijom svih vrsta selidbi u zemlji i inostranstvu po najvišim svetskim standardima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.