Bela kuća zatvorena za turiste

Bela kuća je saopštila da se od vikenda ukidaju obilasci za turiste, zbog smanjenja budžeta koji je stupio na snagu pre nekoliko dana.
Bela kuća je saopštila da se od vikenda ukidaju obilasci za turiste, zbog smanjenja budžeta koji je stupio na snagu pre nekoliko dana.

Sekvestar, kojim će budžetski korisnici u narednih sedam meseci ostati uskraćeni za 85 milijardi dolara, pogodiće sve sektore, od vladinih institucija, preko prehrambene industrije, do Pentagona.

Portparol američke Tajne službe koja obezbeđuje Belu kuću kaže da otkazivanje turističkih poseta omogućava da agenti, koji su bili dodeljeni kao pratioci posetiocima, sada dobiju nova zaduženja.

Belu kuću je godišnje posećivalo oko milion turista. Američki predsednik Barak Obama i republikanci nisu uspeli da se dogovore oko popunjavanja budžetskog deficita, pa je sekvestar stupio na snagu.

Obama se zalagao za povećanje poreza bogatima, dok su republikanci predlagali smanjenje davanja za niz budžetskih korisnika, čime bi se smanjio deficit.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja