Malo interesovanje za leto u Hrvatskoj

Većina građana Srbije i ovoga leta putovaće u Grčku, dok je Hrvatska na začelju potražnje za letnim aranžmanima.

Većina građana Srbije i ovoga leta putovaće u Grčku, dok je Hrvatska na začelju potražnje za letnim aranžmanima.

U anketi sprovedenoj na internet stranici Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA), većina anketiranih izjavila je da će leto provesti u Grčkoj, na drugom je mestu po interesu Egipat, tek oko tri posto ispitanika sprema se u Crnu Goru, a od 7.700 ispitanika samo njih 75 je izjavilo kako će na leto u Hrvatsku, prenosi DW. Ipak, vlasnici agencija, zaključuju da će puno veći broj građana odmor provesti u Crnoj Gori, koja je finansijski prihvatljivija.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac tvrdi kako su Srbi odlučili izaći izvan granica svoje zemlje nakon što su ukinute vize za zemlje EU, a u Srbiju su došle i jeftine avio kompanije koje pružaju mogućnost putovanja na udaljene destinacije po daleko prihvatljivijim cenama.

  • komsha

    17.05.2010 10:10
    hrvatska
    ja vise volim letovanje u hrvatskoj, ali grcka je znatno jeftinija...
  • Dr Petrović

    16.05.2010 11:58
    Šta, a Crnu Goru niko nije ni pomenuo?
  • Martin

    13.05.2010 12:37
    Koja glupost. Javio se ovde taj minorni procenat koji će ići u Hrvatsku na more i sad kao tamo najbolje... Da li je bolje od Grčke, stvar ličnog ukusa. Meni lično nije. U Grčkoj ne moram da spuštam glas zato što pričam ekavski i da brinem o automobilu sa srpskim registarkim tablicama. Za Istru ovo ne važi, ali idite u Split, Zadar, Trogir i Dubrovnik. Jadranska obala je prelepa, slažem se, ali ko kaže da je najlepša, taj baš nešto nije puno putavao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.