Lufthanza dozvolila mobilne uređaje u avionima

Najveća nemačka aviokompanija Lufthanza će od marta dozvoliti putnicima da slobodno koriste sve mobilne elektronske uređaje tokom leta Erbasovim avionima.
Najveća nemačka aviokompanija Lufthanza će od marta dozvoliti putnicima da slobodno koriste sve mobilne elektronske uređaje tokom leta Erbasovim avionima.

Evropska agencija za bezbednost aviosaobraćaja (EASA) saopštila je u novembru da će dozvoliti korišćenje svih ličnih elektronskih uređaja, poput tablet računara, pametnih telefona, uređaja za čitanje elektronskih knjiga i mp3 plejera tokom svih faza leta.

Lufthanza je takvu odluku EASA primenila već u januaru, dozvolivši putnicima da tokom leta avionima tipa "Boing 747-8" slobodno koriste lične elektronske uređaje.

"Od marta pa nadalje, Lufthanza će korišćenje tih uređaja dozvoliti i tokom leta Erbasovim avionima", navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da su nemačke avijacijske vlasti to već odobrile.

"Telefoniranje i dalje neće biti dozvoljeno tokom leta, a mobilni telefoni mogu biti korišćeni jedino ako je aktiviran poseban režim rada tzv. 'flight mode' ili 'airplane mode', jer ovaj režim isključuje signal telefona", dodaje se u saopštenju kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja