Robot autostoper prešao 6.000 kilometara

Robot HitchBot stigao je u Viktoriju, glavni grad Britanske Kolumbije, nakon što je stopirajući prešao više od 6.000 kilometara.
Robot HitchBot stigao je u Viktoriju, glavni grad Britanske Kolumbije, nakon što je stopirajući prešao više od 6.000 kilometara.

Kanadski naučnici sa Univerziteta u Torontu napravili su robot koji od 27. jula sam stopira na putevima Kanade, a avanture sa ovog putovanja prenose na Tviteru.

Cilj ovog zanimljivog poduhvata jeste da se vidi da li ljudi mogu da veruju robotima u svakodnevnom životu.

"Vozačima je bilo zanimljivo da prime robota u automobil i da mu vežu sigurnosni pojas", naveli su naučnici.

Oni su dodali da je vozač koji bi primio robota, morao da mu napuni bateriju pomoću upaljača za cigarete koji se obično nalazi u svakom automobilu. To punjenje mu je neophodno kako bi uvek imao osmeh na licu i mogao da komunicira sa ljudima.

Robot je krenuo iz Halifaksa na obali Atlantika, a doputovao je do Viktorije na Pacifiku.

  • R2D2

    21.08.2014 22:45
    E moj prijatelju da si stopirao na Balkanu ne da ti niko ne bi punio baterije nego bi brzo zavrsio kao sekundarna sirovina....
  • 21.08.2014 22:21
    Vidite li BOTovi šta se dešava sa vama? Vozaju vas ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.