FOTO: Ubila žirafu i pohvalila se time

Poznati komičar Riki Džervejs postavio je na svom profilu na "Fejsbuku" poruku sa fotografijom Rebeke Frensis, profesionalnog lovca, kako nasmejana leži pored žirafe koju je ubila.
Poznati komičar Riki Džervejs postavio je na svom profilu na "Fejsbuku" poruku sa fotografijom Rebeke Frensis, profesionalnog lovca, kako nasmejana leži pored žirafe koju je ubila.

Poruka je izazvala lavinu negativnih komentara, kao i pretnje smrću. Uz fotografiju s Rebekom pored žirafe, stoji Rikijevo pitanje: "Šta se desilo u tvom životu što te je navelo da ubiješ prelepu životinju i onda legneš pored nje nasmejana?"

Otkad ju je postavio, poruka je podeljena više od 90.000 puta na Fejsbuku. Komentari na društvenim mrežama većinom su bili negativni, a kretali su se od kritikovanja postupka do pretnji smrću.

Rebeka je inače profesionalni lovac, koja svoj sajt redovno ažurira novim fotografijama iz lova. Bila je pobednik rijaliti programa Extreme Huntress 2010. godine. Lovila je dosad na nekoliko lokacija na svetu, a u galerijama na njenom sajtu može se videti kako pozira pored ubijenih lavova, medveda, zebri, žirafa, losova i druge krupne divljači.

I ranije je zbog svoje lovačke strasti bila kritikovana, ali ovaj put mnogo više. Njen odgovor je da je bio u pitanju stari mužjak žirafe, koji je već bio pred kraj života.

"Tokom lova u Africi prišli su mi sa jedinstvenom molbom. Pokazali su mi divnog starog mužjaka žirafe koji je lutao sam, jer ga je mlađi izbacio iz krda. Pitali su me da ga odstrelim kako bi lokalno stanovništvo moglo da iskoristi meso i kožu", rekla je u intervjuu za portal HuntingLife.

Prema njenim rečima, skora smrt je bila neizbežna.

"Izbor je bio da je ostavimo i da sve propadne, ili da je lokalno stanovništvo iskoristi", istakla je Rebeka.

  • licemerje

    18.04.2015 15:41
    Meni smeta zgrazavanje nad ubijenom zirafom, koje izostane kad se ubije fazan ili divlja svinja. Isto tako prezirem kuckare koji vriste za ranjenog psa, a pojedu pile ili vec pomenutu svinju. Pravda za svinje. Zivot za sve zivotinje. Ili ako oduzmes zivot BILO KOJOJ zivotinji, onda bar stani iza svojih dela i ne drami oko nekih drugih zivotinja. Vrednost zivotinja nije za rangiranje.
  • Branko

    18.04.2015 05:22
    Licemeri
    Da je mene tako odstrelila, a i ja sam miroljubiv i ne diram nikoga, ovi licemeri ni bi ni okrenuli glavu, docim sad liju krokodilske suze. Inace, onome neobrazovanom komentatoru, koji naziva zirafu potpuno miroljubivom preporucujem da malo vise gleda "Animal Planet" i slicne kanale, pa ce se uveriti koliko je zaista miroljubiva.
  • Maslina

    17.04.2015 16:16
    Lovci uvek nadju neki zgodan razlog da opravdaju ubistvo neduzne zivotinje, iz zasede, podmuklo, nepotrebno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.