Uspavana 150 godina stara kornjača sa Galapagosa

Brzi (Speed), 150 godina star mužjak kornjače, uginuo je u zoo vrtu u San Dijegu, u Kaliforniji, čiji je decenijama bio najstariji stanovnik.
Brzi (Speed), 150 godina star mužjak kornjače, uginuo je u zoo vrtu u San Dijegu, u Kaliforniji, čiji je decenijama bio najstariji stanovnik.

Prema pisanju Los Anđeles tajmsa, kornjača je morala da bude uspavana. Već dugo je patila od artritisa i drugih bolesti.

Brzi se nalazio u kalifornijskom zoo vrtu još od 1933. kada je doveden u okvru programa zaštite ugroženih vrsta sa jednog od vulkanskih ostrva Galapagosa.

U svojoj mladosti bio je poznat kao alfa mužjak i često se tukao sa suparnicima.

U zoo vrtu u San Dijegu je još 13 kornjača sa Galapagosa.

  • 21.06.2015 12:27
    mora da je totalno zanimljiva tuca kornjaca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.