FOTO: Konj naslonio glavu na sanduk svog preminulog vlasnika

Konj Sereno pridružio se pogrebnoj povorci svog vlasnika i neprestano je njuškao kovčeg i naslanjao glavu na njega.

Sereno i njegov vlasnik Brazilac Vagner de Lima Figueiredo (34) godinama su bili nerazdvojni. Konj je živeo na njegovom imanju još od vremena kada je bio ždrebe i bili su nerazdvojni. Sve do pre nekoliko dana kada je De Lima stradao u saobraćajnoj nesreći.

Prema rečima njegovog brata Vanda, Sereno je osećao kako nešto nije bilo u redu jer nije bilo njegovog vlasnika. Vando je zato odlučio da konja povede na bratov pogreb. Konj je uradio nešto što niko od okupljenih nije očekivao. Neprestano je hodao uz kovčeg, njušio ga i glasno kopitama udarao o zemlju. U jednom trenutku je čak naslonio glavu na sanduk. Tada su svi zaplakali.

"Ne znam koliko zapravo znamo o osećanjima životinja i da li je Sereno znao da je moj brat umro, ali ono što smo videli je sigurno tuga. Sve nas je rasplakao, bili su najbolji prijatelji", rekao je Vando. On je dodao da će Sereno sada živeti na njegovom imanju jer je siguran da će zajedno lakše prebroditi iznenadnu Vagnerovu smrt.

Vagner je poginuo na Novu godinu nakon što je pao s motocikla. Čak osam godina je je jahao rodeo i nastupao sa Serenom.

Teme

Konj
  • dobrotvorka

    08.01.2017 08:49
    O BOŽE
    Ovo je pravi prijatelj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.