Čuva pripitomljene vukove u dvorištu

Fadil Ismaili iz tetovskog sela Lešok u svom dvorištu čuva tri pripitomljena vuka.
U reportaži objavljenoj na Televiziji Telma, vidi se kako vukovi Luna i Lupo i njihov otac Alek veselo dočekuju, igraju se sa reporterom te televizije i hrane se iz nejgove ruke.
 
"Temperament vuka ne treba da vas plaši, moji miljenici se raduju novim gostima", kaže Ismaili koji te pripitomljene životinje dve godine čuva u ograđenom dvorištu svoje vikendice.   
 
Ideja da čuva vukove mu se, kaže, rodila kad je bio na radu u Švajcarskoj. Čuvao je mnoge životinje, ali se rešio da, kada dođe u svoj rodni kraj sa sobom dovede i vukove za koje tvrdio da su jako inteligentni.
 
"Ovi vuci potiču sa prostora nekadašnje Čehoslovačke. Da bi ih doneo u Makedoniju završio sam specijalni kurs u Švajcarskoj za čuvanje vukova", dodaje Ismaili.
 
On se ne saglašava sa terminom "čuvanje vukova", već ističe da on i njegova porodica žive sa vukovima i da ima veliko poverenje u njih. 
 
"Mnogo su oprezni i nikog nisu povredili", dodaje Ismaili.
 
Dva vuka Ismaili je dao porodicama u drugim delovima Makeodnije, u Skoplju i Brvenici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.