Otkrivena najstarija jaja krokodila

Najstariji fosili jaja krokodila otkriveni su u Portugalu.
Grupa paleontologa, naučnika koji proučavaju životinje i biljke iz ranijih geoloških vremena, sa Univerziteta Nova de Lisboa, otkrili su jaja krokodila od pre 152 miliona godina.
 
Otkriće je rezultat iskopavanja koja su rađena u blizini sela Lurinja na severu Lisabona. Reč je o najstarijim fosilima jaja krokodila koja pripadaju periodu jure u geološkoj prošlosti Zemlje, koji je poznat po dinosaurima i pojavljivanju ptica.
 
Najstarija jaja krokodila koja su ranije pronađena bila su stara oko 110 miliona godina. Prema vrsti i veličini jaja ustanovili su da se vremenom previše promenila veličina krokodila. Pretpostavlja se da su se krokodili pojavili pre 200 miliona godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.