Koliko dugo žive sitni kućni ljubimci

Sve je više vlasnika takozvanih "džepnih kućnih ljubimaca", odnosno sitnih glodara i malih egzotičnih životinja.
Danas postoji mnoštvo malih životinja koje mogu biti verni kućni ljubimci, zbog čega je veoma bitno da znate koliki je životni vek nekih od njih, prenosi portal "zivotinje.rs".
 
Hrčak u proseku živi dve do tri, dok morsko prase uz pravilnu negu može živeti između pet i deset godina. Životni vek kunića je takođe između pet i deset godina, dok kod papagaja zavisi od vrste. Najpopularnije tigrice žive od deset do 14 godina.
 
Popularna zlatna ribica može da živi čak deset do 20 godina, a kornjača oko 15 godina.  Činčile obično žive između deset i 12, ali mogu da dožive i 20. godinu.
 
Životni vek miša je jedna i po do tri godine, kanadske ili sibirske veverice od četiri do osam, a degua pet do devet godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.