Krokodil - ljubimac od četiri metra posmatrao kako vatrogasci gase požar

Vatrogasce koji su danas gasili požar u kući u australijskom gradu Darvinu sve vreme je posmatrao kućni ljubimac - četiri metra dugačak krokodil.
Krokodil - ljubimac od četiri metra posmatrao kako vatrogasci gase požar
Foto: Pixabay
Vatrogasac Bil Glison rekao je da je dvospratna kuća u predgrađu potpuno uništena ali da nije ugrozila velikog gmizavca koji je boravio u kavezu u dvorištu. "Bio je dobro obezbeđen i delovalo je da mu prija da me gleda dok sam obezbeđivao područje", rekao je Glison, i dodao da je krokodil nije uticao na obavljanje posla.
 
Glison je rekao da je kuća bila prazna kada su vatrogasci stigli. Požar je najverovatnije izazvala uključena pegla.
 
Još nije odlučeno da li će krokodil biti preseljen.
 
Šumar Tom Nikols rekao je da su krokodili bili retki u predgrađima Darvina a da je pomenuta životinja živela tu od pre nego što su krokodili postali zaštićena vrsta federalnim zakonom iz ranih sedamdesetih.
 
Broj krokodila se veoma povećao na severu Australije pošto je sa zakonom o zaštiti obustavljen lov na njih. Krokodili koji žive u slanoj vodi imaju životni vek i do 70 godina i rastu čitavog života, pa mogu dostići i dužinu od sedam metara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.