VIDEO: Naučnici bez objašnjenja zašto slon izbacuje dim

Naučnici još ne znaju zašto je ženka slona u Indiji počela iz usta da izbacuje dim.
Istraživači indijskog Društva za očuvanje divljine navode da se na snimku jasno vidi kako slonica iz nacionalnog parka Nagarole uzima ugalj, stavlja ga u usta, i nakon toga ispušta veliki oblak dima. 
 
Ipak, još nije jasno da li je životinja to uradila iz medicinskih razloga, ili je u pitanju nešto drugo. 
 
"Moguće je da je sakupljala komade izgorelog drveća po šumi i pokušavala da otrese pepeo sa njega", kaže doktor Varun Gosvami, stručnjak za ponašanje slonova. S obzirom na to da ugalj u ljudskom telu vezuje za sebe pojedine toksine, naučnici smatraju da možda ima neku medicinsku vrednost i za slonove. 
 
Inače, ugalj kod debelokožaca takođe ima laksativno dejstvo. 
  • prosto k'o

    25.03.2018 08:55
    pasulj
    ugalj posle rostiljanja izgleda kao ugasen, pospes vodu i eto dima. verujem da slon ima pljuvacke vise nego mi sitnije zivotinje :)

    logicno - naucnici se vise oslanjanju na proracune a manje na samu prirodu. zato je imaju problem razumeti, i vrlo moguce da zbog toga tesko nalaze resenje za ljudsko unistavanje prirode. sve se svodi na proracune, kao da je sve zdravo za gotovo.
  • Miki

    25.03.2018 07:21
    Vatrogasci
    Alo komsija tebi gori suma ili ti slon pusi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja