FOTO: Majmunica danima ne ispušta mrtvo majmunče iz naručja

Fotograf Andrej Velmslej (31) uslikao je srceparajuće trenutke kako majmunica majka danima nosi u naručje mrtvo majmunče.
Fotograf Andrej Velmslej (31) uslikao je srceparajuće trenutke kako majmunica majka danima nosi u naručje mrtvo majmunče.

Andrej je dane provodio u nacionalnom parku Sulavesi u Indoneziji i onda je njegova kamera snimila trenutke koje je on jedva izdržao. Ugledao je majmunicu makaki koja nije ispuštala iz zagrljaja svoju mrtvu bebu.

Majmunče, koje je preminulo nekoliko nedelja posle rođenja, majka je savila na svoje grudi i nije se odvajala od njega. Čvrsto ga je savila na svoje grudi, bištila ga, njuškala i tužno gledala u njega. Kada je mužjak pokušao da je odvoji od bebe, krenula je na njega svojim oštrim zubima.

"Video sam majmunicu kako prolazi pored mene i drži nešto u naručju. Sela je, držala ga u naručju i nije se micala skoro 15 minuta", ispričao je fotograf iz Oksforda, koga je mnogo dirnula ova tužna priča.

Makaki majmuni su ugrožena vrsta.

  • 13.05.2014 07:03
    @VBJ
    A tvoj komentar je dokaz da je većina majmuna pametnija od pojedinih ljudi.
  • vbj

    12.05.2014 13:46
    @darvinova zabluda
    Ovo je dokaz da su majmuni savrseniji i osecajniji od ljudske vrste i da je Darvin debelo pogresio.
    Ljudska vrsta ubija svoje nerodjene potomke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.