Uvodi se policija za pseću kaku

Jedan španski grad odlučio je da uvede patrole građana u borbi protiv psećeg izmeta.

Jedan španski grad odlučio je da uvede patrole građana u borbi protiv psećeg izmeta.

U prvo vreme, predviđeno je da glumci prerušeni u Šerloka Holmsa dežuraju na ulicama Hetafea, nadomak Madrida, i agituju za čistiji grad, da bi nakon dve nedelje bile raspoređene patrole koje će policiji prijavljivati vlasnike pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima.

"Stanovnici Hetafea su to sami tražili", rekla je za AFP predstavnica gradske vlasti, napomenuvši da je nedavna studija pokazala da se na svakih 100 metara pločnika može prebrojati u proseku osam psećih kaka.

Operacija, nazvana "Pseća prismotra", inspirisana je sličnom akcijom koja je sprovedena u Kolmenar Viehu, na severu Madrida.

  • gaga

    17.10.2014 10:25
    ne gazi travu
    Tamo gde se gazi trava, ostaje blato i trava ne raste, gde je kaka travica je fino zelena, a i bolje kaka ispod prozora, nego maštoviti koji rašaju zid
  • Ja

    17.10.2014 07:23
    Patrole ne
    Patrole za pseću kaku su preskupe. Ja bih uveo pored obaveznih korpi za pse i obavezne pelene. Ko izvede psa bez korpe i pelene odmah kaznu, a ne da ih juri tamo neka patrola i čeka da se iskenjaju da bi im naplatili kaznu.
  • Tasha

    17.10.2014 06:26
    bravo!
    ovo i nama treba pod hitno! ne mogu dete da pustim da trčkara u parkiću po travi jer na svakih 20cm vreba po jedna nagazna mina.SRAMOTA ZA NOVI SAD i kretene koji neće da pokupe kaku iza svojih ljubimaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.