Psa možda uspavaju zbog testamenta vlasnice

Želja jedne žene iz Indijane da sa njom sahrane i njenog psa Belu ne bi bila toliko čudna, niti bi podigla toliko prašine, da se nije našla u testamentu pokojne gospođe, koji je otvoren u trenutku u kome je Bela i dalje živa.
Želja jedne žene iz Indijane da sa njom sahrane i njenog psa Belu ne bi bila toliko čudna, niti bi podigla toliko prašine, da se nije našla u testamentu pokojne gospođe, koji je otvoren u trenutku u kome je Bela i dalje živa.

Ovako, u okrugu Dirborn traje velika borba oko Beline sudbine, jer postoje samo dva rešenja - da nemački ovčar star devet godina nastavi da živi u jednom azilu u Juti, ako zajednica prikupi dovoljno novca, ili da bude uspavana, kremirana i sahranjena sa svojom vlasnicom Koni Lej.

Advokat gospođe Lej kaže da je sada sve u rukama porodice i prijatelja preminule, i da je jedini spas za potpuno zdravog psa da se skupi dovoljno sredstava za odgovarajući smeštaj.

"Bela je agresivna i potencijalno opasna i njena vlasnica je verovala da drugi vlasnik ne bi mogao da izađe sa njom na kraj. Odluka još nije doneta, a s obzirom na podršku koju Bela dobija, verovatno će pas dobiti šansu da pokaže suprotno", rekao je advokat za lokalne medije.

Bela je trenutno u prihvatilištu društva za zaštitu životinja PAWS u gradu Lorensburgu, ali iz tog udruženja poručuju da njena sudbina nije u njihovim rukama.

"Zakonski je Bela vlasništvo porodice preminule osobe. Mi joj trenutno samo pružamo dom, dok se ne završi sva papirologija. Mi nemamo nikakvu pravnu niti realnu kontrolu nad ovim slučajem, Bela svakako neće biti uspavana u našim prostorijama, a ako se donese takva odluka, porodica će morati da sve organizuje negde drugde", saopštilo je udruženje PAWS.

Aktivisti su na Tviteru pokrenuli kampanju #SaveBella.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.