FOTO: Ostavio vezanog psa sa stvarima na železničkoj stanici

Škotsko udruženje za zaštitu životinja SPCA u potrazi je za osobom koja je psa rase šar pei zavezala na povocu na železničkoj stanici i ostavila ga.
Škotsko udruženje za zaštitu životinja SPCA u potrazi je za osobom koja je psa rase šar pei zavezala na povocu na železničkoj stanici i ostavila ga.

Pored psa nalazio se kofer sa njegovim stvarima, uključujući igračke, jastuče, hranu i posude za hranu, a inspektor Stjuart Tejlor rekao je da je pas pod imenom Kai čipovan i bilo je moguće doći do vlasnika.

Međutim, vlasnik je objasnio da je psa prodao još 2013. godine putem interneta, ali nije znao adresu novog vlasnika.

"Ovaj slučaj nam pokazuje koje su opasnosti prodaje psa putem interneta. Dešava se da ljubimce kupe osobe o kojima ništa ne znate, a samim tim ne možete znati kako će se prema životinji ponašati. Iako je Kai ostavljen sa svojim stvarima, ovo i dalje predstavlja okrutan način oslobađanja od odgovornosti i identifikovaćemo odgovornu osobu", rekao je Tejlor i pozvao sve koji imaju neku informaciju da se jave udruženju SPCA.

Kai ima oko dve godine i mirne je naravi, a SPCA će brinuti o njemu dok ga ne udome.

Ostavljanje životinje je krivično delo u Škotskoj i svako ko to učini više nikada ne može da drži životinju.

  • 08.01.2015 17:03
    Odlican zakon u Skotskoj! Treba nam takav i u Srbiji. Ko jednom izbaci psa, macku, dozivotna zabrana drzanja zivotinja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.