VIDEO: Izvukli mu živu pantljičaru iz mozga

Jedan čovek iz Kalifornije, trenutno se oporavlja nakon što mu je hirurškim putem iz mozga izvučena živa pantljičara.
Jedan čovek iz Kalifornije, trenutno se oporavlja nakon što mu je hirurškim putem iz mozga izvučena živa pantljičara.

Luiz Ortiz je primljen u bolnicu u Napi zbog nepodnošljive glavobolje. Nakon što su mu odradili skener, neurohirurg Soren Sigel je otkrio da se u Luizovom mozgu nalazi pantljičara i da otprilike ima još 30 minuta života.

Pantljičara je rasla unutar ciste i na taj način sprečila protok krvi u ostale delove mozga.

Prema rečima lekara, postoji nekoliko načina da se ovo dogodi odnosno da parazit dospe u mozak, ali pošto Luiz nigde nije putovao niti se kupao u nekoj reci, nije otkriven uzrok pojave parazita u njegovom mozgu.

Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, čak 1.000 ljudi se godišnje hospitalizuje radi uklanjanja larvi iz tela.

  • Veterinar

    10.11.2015 07:32
    Neznazlice
    Ti medicinari u Kaliforniji su obuceni da rade samo "svoj" deo specijalnosti. Sta ce oni sad da razbijaju glavu o tome, odkud pantlicara u mozgu, a covek se nije ni kupao na otvorenom, a ni putovao van grada. Vazno je da dizu dobru lovu i da imaju savremene aparate. Nasi lekari, radi nostrifikacije njihove, tamo dozivljavaju Tantalove muke, a za njih su profesori vec zavrsetkom nasih fakulteta. Nasi medicinari znaju, otkud pantlicara u mozgu, a to je tema za drugu priliku.
  • 09.11.2015 13:58
    Poznajem ljude koji nemaju ni pantljičaru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.