Šampanjac štiti od Alchajmerove bolesti

Tri čaše šampanjca nedeljno su dobre za očuvanje kognitivnih sposobnosti i za sprečavanje Alchajmerove bolesti, tvrde britanski naučnici.
Tri čaše šampanjca nedeljno su dobre za očuvanje kognitivnih sposobnosti i za sprečavanje Alchajmerove bolesti, tvrde britanski naučnici.

Nakon što su dokazali da pivo poboljšava seksulne performanse, istraživači sa Riding Univerziteta su sada ustanovili da šampanjac može da poboljša naše pamćenje.

U svojoj studiji, naučnici ističu da penušavo vino štiti memoriju zahvaljujući komponenti sadržanoj u dve vrste loze - pino noar i pino menje, koje se koriste u proizvodnji šampanjca. Oni navode da su dobili "impresivne" rezultate na testovima koje su sproveli na pacovima, te da se nadaju da će uskoro moći to isto da postignu i sa starim osobama.

"Ovo istraživanje je uzbudljivo jer po prvi put pokazuje da bi umereno konzumiranje šampanjca moglo da utiče na kognitivne funkcije kao što je pamćenje", izjavio je prof. Džeremi Spenser za "Dejli mejl".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.