FOTO: Salon "Zdravlje i lepota" za zdrav i lep izgled

"Zdravlje i Lepota doo" je salon sa lepim ambijentom i prijatnom atmosferom u kojem se možete u potpunosti posvetiti sebi.

U ponudi su kozmetički tretmani lica i tela nemačkom prvoklasnom kozmetikom i najsavremenijim BTL aparatima (ultrazvuk, laser, limfna drenaža, mezoterapija bez igala, elektrostimulacija). Isto tako, kod njih možete dobiti pedikir i manikir usluge, kao i željenu frizuru i postojanu šminku za neki poseban događaj.

Briga o zdravlju bi trebalo da bude najvažnija stavka i kada je u pitanju odabir kozmetike. O  lepoj i privlačnoj  koži lica i tela mašta svaka žena, a većina kozmetičkih tretmana su agresivni za kožu, bazirani na veštačkim tvorevinama. Spojiti ono što je najbolje iz prirode i nauke je parola kojom  se vodi tim centra Zdravlje i lepota u Ulici Ilije Birčanina 41. S obzirom na to da dobro zdravlje vodi kvalitetnijem životu, u njihovim tretmanima koriste se uglavnom biljni preparati istaknutog kvaliteta, kao i melemi alternativne medicine. “Vaše Zdravlje je naš prioritet”, naglašava vlasnica Đurđica Šnur i izdvaja tretmane po kojima se ovaj centar razlikuje od drugih.

Posebna preporuka je tretman lica ili tela sa bananom. Ukusna i dragocena u ishrani, banana sadrži i dosta hranljivih materija, vitamine A, B6 i B12, kao i važne minerale - fosfor, mangan, magnezijum, kalijum i folnu kiselinu. Maske za lice i telo od banane osvežavaju kožu, zatežu je, hidriraju, podstiču bolju cirkulaciju, skupljaju pore i smiruju iritiranu kožu.

Jagoda je takođe vrlo značajna u negovanju kože, pa u ovom salonu možete dobiti i hranljivu masku za lice ili pakovanje za telo od ove ukusne voćke. "Jagoda je bogata mineralima, pre svega gvožđem, fosforom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, sumporom, cinkom, kao i vitaminom C, vitaminima B grupe i karotenom. Ima veliku primenu u fitokozmetici, koristi se za izbeljivanje tena, protiv starenja i boranja kože", dodaje Šnur.

  

Higijenski tretman lica je deo lične higijene koja se preporučuje bar jednom mesečno. Lice je svakodnevno izloženo smogu, duvanskom dimu, sunčevim zracima, atmosferskim promenama, sitnim česticima prašine, ostacima šminke i sl. “U higijenskom tretmanu lica koristimo proizvode na bazi čistog srebra, sa dodacima cinka i dexpanthenola, posebno namenjene problematičnom tipu kože”, objašnjava vlasnica Đurđica Šnur.

Luksuzni tretman zlatom preporučuju za sve one koji su u srednjim godinama. Zlato dokazano deluje u procesu podmlađivanja kože, izglađuje liniju bora, popravlja tonus kože, i kao ključni sastojak tretmana daje izgled izuzetno podmlađene kože. U ovom tretmanu u salonu "Zdravlje i lepota" koriste se čestice/pločice dvadesetčetvorokaratnog zlata, a tretman još nazivaju i fantazijom čiste raskoši, kako za žene, tako i za muškarce. 

    

Umirujući tretman Aloja Verom je posebno pogodan za negu izuzetno suve, oštećene kože. Smiruje upalne procese i smanjuje crvenilo, delotvoran lek protiv akni i bubuljica. Kako objašnjava Đurđica Šnur, u tretmanu primenjuju i nežan piling sa aloe verom i bambusom, prirodan način za uklanjanje odumrlih ćelija kože. “Dubinski čistimo, osvežavamo i popravljamo prirodni izgled kože, vraćamo joj prirodni balans. Hidratantna maska za lice od Aloe Vere sa hijaluronskom kiselinom, shea buterom, maslinovim uljem i uljem od divlje ruže daje licu osećaj svežine i zdravlja, odnosno elastičnost i gipkost”, dodaje ona. 

      

Komedoekspresija je istiskivanje gnojnog sadržaja akni ili mitisera. Ukoliko se gnojni sadržaj ne istisne potpuno, akne će se uvek vraćati. Komedoekspresija se ne sme raditi “na svoju ruku”. “Često kada imamo akne dolazimo u iskušenje da ih sami istisnemo. Nešistoća ruku, nepravilno istiskivanje i nepravilna nega mogu dovesti do pogoršanja stanja. Zato komedoekspresiju treba prepustiti stručnjaku. Zadatak kozmetičara/stručnjaka je da proceni koje akne su spremne za intervenciju”, dodaje Šnur.

Aparat ZEITGARD 1 je takođe ono što nas razlikuje od klasičnih kozmetiških salona. Dubinsko ćiščenje lica ovim aparatom je prvi korak u dugovečnom i delotvornom smanjenju starenja kože. Predstavlja idealnu pripremu za dalje korake u tretmanu lica, koža je lepšeg izgleda zahvaljujući dubinskom čišćenju pora, a glatka zbog masažnog efekta aparata. Ton kože je osvežen zahvaljujući boljoj prokrvljenosti mikrokapilara lica. Postoje dve vrste četkica i dodatnih preparata koji se koriste uz ovaj aparat – za normalnu i osetljivu kožu. 

      


"Podmlađivanje lica aparatom ZEITGARD 2, odnosno Anti-aging tretman ovog tipa možete dobiti samo kod nas", ističe Šnur. Putem termičkog, toplo-hladnog dejstva ZEITGARD 2 aparata za smanjenje starenja kože, delujući agensi za otklanjanje bora lakše se apsorbuju u slojeve kože i intenzivnije ostvaruju svoje dejstvo. Na ovaj način oni ispoljavaju svoje dejstvo iznutra ka napolje. Koža je mladalačka, elastičnija i lepša. 

      

“Budući da niko nije ljubitelj igle, naša preporuka za regeneraciju kože lica, vrata i dekoltea je mezoterapija bez igala", kaže Šnur. Neinvazivna mezoterapija kao moderna alternativa klasične mezoterapije, predstavlja estetsku proceduru, kojom se u kožu, uz pomoć električnih impulsa, ubacuju visoko kvalitetne hranljive materije, koje tkivu nedostaju, a neophodne su za njegovo pravilno funkcionisanje, a što za rezultat ima svež i zdrav izgled. Prednost neinvazivne mezoterapije je ta što je, za razliku od mezoterapije iglom, apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana nikakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad.

"Korišćenjem lasera u tretmanima lica podstičemo reparaciju struktura derma tako da se osim izlečenja akni, odstranjuju i fleke od akni i dobija  bolji  i lepši ten. Laserom  se biostimulišu ćelije i podstiče razvoj novog kolagena pa smanjuje blaže ožiljke, a koža je nežnija i zategnutija. U lečenju lica koristimo najsavremeniji laser engleske kompanije BTL", objašnjava Šnur.

"Od tretmana tela posebno izdvajamo aparaturnu limfnu drenažu koja ima medicinske i wellness programe. Naši dosadašnji klijenti su veoma zadovoljni postignutim efektom, a budući da je ovo aparat koji u Novom Sadu verovatno nema niko osim nas, ovaj tretman je postao vrlo popularan i tražen”, ističe vlasnica Đurđica Šnur. Limfna drenaža je jedna od vrlo efikasnih tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe i metabolita u telu. Ima povoljan efekat na nervni, mišićni i imuni sistem. Regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva, npr. kod osteoporoze i ukočenih zglobova. 

      

“Tretman limfne drenaže radimo uz pomoć najsavremenijeg aparata. BTL-6000 Lymphastim Topline 12-kanalni preso-terapijski uređaj radi po principu pneumatske-preso terapije. Specijalni aplikatori – manžete sačinjene od više preklapajućih komora pružaju laganu masažu koja podstiče prirodnu cirkulaciju limfe kroz telo. Limfna masaža BTL uređajem će Vam dati potpuno bezbolan, neinvazivan tretman izbacivanja suvišne limfe. Ovaj tretman takođe pomaže u lečenju i regeneraciji mišićnog tkiva, poboljšanju tonusa kože i obnavljanju prirodne elastičnosti kože”, objašnjava Đurđica Šnur.

Kavitacija je metoda koja na određenoj frekvenciji ultrazvuka, do sad neprimenjenog u oblasti estetske medicine, uništava masne ćelije. Nakon zahvata, površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nakon razaranja masnih celija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoća koju unosimo hranom. Estetski tretman sa ultrazvukom posebno je namenjen: preoblikovanju lokalizovane masnoće (stomak, kolena, bokovi, zadnjica, ruke), smanjenju naslaga celulita, reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože, poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Elektrostimulacija mišića je terapija za oblikovanje tela, redukciju celulita i generalno za mršavljenje. Elektrostimulatori funkcionišu tako što preko elektroda postavljenih na telo do mišića dolaze strujni impulsi i izazivaju kontrakciju mišića. Ti električni impulsi, koji nisu neprijatni, dovode mišiće u stanje rada. Primenom elektrostimulacije mišića se postiže smanjenje obima delova tela za dva do tri centimetra u struku, bokovima, natkolenicama…

"Zdravlje i lepota" takođe nudi i različite vrste opuštajućih masaža, individualne ili u paru, uz laganu muziku i mirisne sveće, zbog čega je uživanje zagarantovano. Antistres, sportska, švedska, royal ili kraljevska, zatim masaža toplim aromatskim uljima, toplom čokoladom ili sa pilingom celog tela, shiatsu ili reiki – izbor je na Vama. 

   

"Za Vaš dobar osećaj i lep izgled, rezervišite svoj termin na vreme i uverite se u kvalitet naših usluga", poručuje Đurđica Šnur.

Salon “Zdravlje i lepota” nalazi se u Ilije Birčanina 41, a više informacija o njihovoj bogatoj ponudi, možete naći na sajtu. Možete ih kontaktirati i na 021/301-17-98 i 065/88-24-670.

  • Bisa

    26.07.2016 21:01
    Moj utisak
    Odusevljena! Toplo preporucujem, pogotovo ciscenje lica Zeitgard aparatom i masku za lice od jagode.
  • Biljana

    26.07.2016 14:50
    Jedva čekam da isprobam tretman sa bananom
  • citateljka

    26.07.2016 14:43
    Preporuka
    Odlicna ponuda tretmana, potpuna posvecenost svakom klijentu, veoma ljubazni i pedantni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.