Mozak je zatrpan informacijama

Najnovija istraživanja pokazuju da je mozak odrasle osobe dnevno izložen stotinama hiljada reči i da obradi oko 34 gigabajta informacija.
Najnovija istraživanja pokazuju da je mozak odrasle osobe dnevno izložen stotinama hiljada reči i da obradi oko 34 gigabajta informacija.

Profesor Univerziteta u Kaliforniji Rodžer Bon je tokom istraživanja pokušao da sazna kolika je količina informacija kojoj je čovek svakodnevno izložen, baveći se raznim aktivnostima u kući i van nje.

Da bi otkrio razmere informatičke revolucije, Bon je istraživao odlaske u bioskop, slušanje radija, razgovore telefonom, igranje video igrica, surfovanje Internetom i čitanje novina.

Istraživanje je pokazalo da svaka odrasla osoba dnevno čuje ili pročita u proseku po 100.500 reči, pri čemu se pod pojmom dan podrazumeva vreme provedeno u budnom stanju i to van posla, što u stvari znači da je prava brojka daleko veća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.