Zašto treba grickati semenke suncokreta

Semenke suncokreta su pune prirodnih minerala koje su blagotvorne za zdravlje.
Evo razloga zbog čega je suncokret odlična zanimacija za zube.
 
Kosti
 
Semenke suncokreta bogate su magnezijumom, koji je najbolja garancija da će kosti biti zdrave. Takođe, sprečava i grčeve mišića, a bogat je i bakrom koji obezbeđuje fleksibilnost kostiju i zglobova. Redovna upotreba semenki može sprečiti i pojavu artritisa.
 
Metabolizam
 
Suncokret je bogat i vitaminom B, koji obezbeđuje obnovu oštećenih ćelija i izgradnju novih ćelija. Osim toga, pospešuje metabolizam jer obezbeđuje energiju telu, jača imunitet, a preporučuje se i trudnicama.
 
Koža
 
Semenke suncokreta su obogaćene vitaminom E, koji je najbolji lek protiv starenja i najbolje sredstvo za obnovu kože. U suštini vitamin E, kako tvrde stručnjaci sprečava pojavu akni i još nekih kožnih oboljenja.
 
Holesterol
 
Suncokret je bogat mastima, koje mogu smanjiti nivo lošeg holesterola u telu. Na taj način sprečava i srčana oboljenja, preporučuje se upotreba semenki suncokreta u prirodnom stanju, kako bi se postigli najbolji rezultati.
 
Varenje
 
Suncokret je pun dijetalnih vlakana koja poboljšavaju probavu. Redovna upotreba suncokreta može sprečiti zatvor.
 
Zdravlje
 
Semenke su bogate i vitaminom C i antioksidansima, koji su moćni borci protiv slobodnih radikala. Smatra se da suncokret može sprečiti i prehladu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.