Korisni saveti za žene u borbi protiv stresa

Da biste se nosile sa stresom što uspešnije, savladajte makar jedan od ovih sedam saveta. Isprobano deluju.
Razmislite pre nego što reagujete 
 
Pre nego što odgovorite na nečiji pasivno-agresivni mejl ili nastup, napravite krug po kući, kancelariji ili oko zgrade. Reagujte sa zadrškom, piše B92
 
Ne zaboravite da dišete 
 
Kada stres nastupi, ljudi ne misle na svoje disanje. A to je ključno: duboko udahnite, zadržite dah dve sekunde, a zatim izdahnite. Ponovite deset puta. 
 
Naučite reč "ne" 
 
Prihvatanje svih predloga i obaveza je siguran put za preopterećenost. Postavite prioritete i delujte prema tome, jer nije realno da očekujete da na sve izazove odgovorite kako treba. Zato spustite kriterijume i očekivanja. 
 
Niko nije savršen 
 
Greške su dozvoljene. Priznajte ih i zatim nastavite dalje. 
 
Izduvni ventili 
 
Teretana, šoping, trčanje, gledanje serija, pričanje telefonom s najboljom prijateljicom, kuvanje... Time se stres oslobađa i to uvek radite kad ste pod pritiskom. Osim posla i obaveza važne su i slobodne aktivnosti da biste kasnije bile produktivne. 
 
Organizacija je ključna 
 
Izbegnite nepotreban stres, kada znate šta vas čeka onda se pripremite. Odeću za ujutru, hranu, nađite ključeve na vreme...
 
Pokušajte da budete što više organizovane, tako ćete lakše izdržati dan sa bistrim mislima. 
 
Važan je kvalitetan san 
 
Stres ne možete da zaobiđete ako spavate pet sati na dan. Telo mora da se kvalitetno odmori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).