Žene na dijeti izdrže osam dana

Žene se odlučuju na dijetu zbog neugodnog komentara supruga, loše fotografije koja osvane na Facebooku ili zbog brojnih drugih razloga. Međutim, koji god da ih razlog motiviše, izdrže svega osam dana.

Žene se odlučuju na dijetu zbog neugodnog komentara supruga, loše fotografije koja osvane na Facebooku ili zbog brojnih drugih razloga. Međutim, koji god da ih razlog motiviše, izdrže svega osam dana.

Najnovije istraživanje pokazuje da prosečna žena ima vrlo slabu volju kada je reč o dijetama. Naime, većina njih odustaje nakon samo osam dana. U istraživanju je učestvovalo 1000 žena, a samo četiri posto njih reklo je da je zadovoljno svojim izgledom.

Ostalih 96 posto ispitanica priznalo je da njihovo samopouzdanje narušava nezadovoljstvo izgledom, tačnije višak kilograma. Većina ih je bila na različitim dijetama, ali strogog režima prehrane se ne pridržavaju duže od osam dana.

'Nije lako biti na dijeti. Nakon nekog vremena moć volje nestane, posebno ako je reč o preterano strogim dijetama koje se značajno razlikuju od pređašnjeg načina prehrane. Zato je važno pronaći odgovarajuću dijetu', pojasnila je nutricionistkinja Fiona Hunter.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.