Tajna dugovečnosti je u krčanju creva

Tajna dugovečnosti je u jednom obroku dnevno, tvrde japanski stručnjaci.
Tajna dugovečnosti je u krčanju creva
Foto: Pixabay

Jede se samo jednom i to po mogućnosti večera.

Nutricionisti širom sveta nikako neće podržati japanske savete, ali Jošinori Nagumo, predsednik međunarodnog antiejdžing udruženja i klinke "Nagumo", koji je specijalizovan za borbu protiv raka, kaže da creva moraju da vam krče ako želite da živite dugo.

"Glad je ključna za fizičko zdravlje. Krčanje creva je na ćelijskom nivou znak da se u organizmu odvijaju pozitivne reakcije koje ujedno i podmlađuju", piše u svojoj knjizi ovaj lekar koji već desetak godina jede samo jedan obrok dnevno.

Serija eksperimenata, prema njegovim rečima, pokazala je da je kalorijska restrikcija od 40 odsto povećala životni vek za 50 odsto.

"Potrebna su 52 dana da se kompletno obnove sve ćelije u organizmu. Važno je da znate još nešto, obim struka smanjiće vam se postepeno", kaže Nagumo.

Ova dijeta, koja je verovatno jedna od najradikalnijih, je već naišla na oštre kritike nutricionista širom sveta koji savetuju savete Jošinorija Naguma treba uzeti sa velikom rezervom.

  • PP

    21.05.2017 17:23
    Nutricionisti nisu naucno bazirani, a ni ovi sto ovo promovisu. Dijetelozi jesu, kao i gastroeneterolozi. To su ljudi koji su se skolovali da bi se bavili ljudskom i prehrambenom biohemijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).