H1N1 još nije stigao u Srbiju

Doktorka Jasminka Nedeljković iz "Torlaka" potvrdila je da se čekaju rezultati analiza iz Londona, koji će pokazati da li je virus H1N1 mutirao i u Srbiji.

Doktorka Jasminka Nedeljković iz "Torlaka" potvrdila je da se čekaju rezultati analiza iz Londona, koji će pokazati da li je virus H1N1 mutirao i u Srbiji. Za sada kod nas nije zabeležen nijedan slučaj obolevanja. Epidemiolog Predrag Kon kaže da se grip u našoj zemlji može očekivati posle Svetog Nikole.

Srbija trenutno nema vakcine protiv novog gripa, pošto je "Novartisovim" vakcinama rok istekao 1. novembra pa se imunizacija sprovodi trovalentnom vakcinom protiv sezonskog gripa koja štiti i u slučaju mutacije.

"Independent" je objavio da je u Britaniji ova bolest za mesec i po odnela deset života. Britanski lekari iznenađeni su teškim infekcijama i visokom stopom smrtnosti i procenjuju da je virus H1N1 sada opasniji nego prošle godine.

  • Dr Petrović

    13.12.2010 15:46
    Spinovanje
    Nije dosta 3 000 000, hoće još...
  • Saša

    13.12.2010 14:39
    Već viđeno...
  • srdjan

    13.12.2010 13:47
    aha....opet počinje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.