Muškarci zanemaruju zdravlje

Rezultati najnovijeg istraživanja ne idu u prilog jačem polu. Uočeno je da muškarci imaju znatno lošije zdravstveno stanje nego žene.
Rezultati najnovijeg istraživanja ne idu u prilog jačem polu. Uočeno je da muškarci imaju znatno lošije zdravstveno stanje nego žene.

Muškarci se manje brinu za vlastito zdravlje od žena. Češće se povređuju, retko idu kod lekara i ignorišu upozorenja tela.

Američko istraživanje organizacije Men's Health Network pokazuje da jedan od pet muškaraca ima srčane tegobe, jedan od tri ima visok krvni pritisak, a tri od četiri su gojazna.

Zbog svega toga muškarci žive kraće od žena. "U odnosu na žene, muškarci potpuno zanemaruju zdravlje. To pokazuju i statistike jer od bolesti koje su najveći uzročnici smrti češće obolevaju muškarci", istakao je Skot Vilijams iz organizacije Men's Health Network.

Jedini način da muškarci produže svoj životni vek je veća briga oko vlastitog zdravlja. Kako ističu stručnjaci, muškarci moraju da počnu da vode računa o prevenciji.

Prvi korak je poseta lekaru opšte prakse koji zatim pacijenta upućuje dalje. Stručnjaci upozoravaju da se i kod muškaraca mogu izlečiti brojne ozbiljne bolesti samo ako se otkriju na vreme.
  • B

    28.12.2010 03:03
    Istina
    Sve je to tačno. Ali zato žene rade kraće od muškaraca, tzv. "muški" poslovi su skoro uvek fizički teži i opasniji po zdravlje (nema žena na građevini, radnica u pogonima rafinerija i sličnih fabrika punih otrova, ne dižu teške terete...), sve beže sa sela jer na selu treba i žena da radi. Mi muškarci smo kavaljeri - tako nam i treba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).