Lakše kroz dijetu

Raznorazne dijete mogu biti vrlo korisne, ali i vrlo opasne. Kad je reč o propisanoj ishrani koju preporučuju stručnjaci poput doktora i nutricionista uspeh je zagarantovan.
Raznorazne dijete mogu biti vrlo korisne, ali i vrlo opasne. Kad je reč o propisanoj ishrani koju preporučuju stručnjaci poput doktora i nutricionista uspeh je zagarantovan.

Iako dijeta na papiru zvuči vrlo jednostavno, realnost je malo drugačija i puno teža.

Odabrali ste dijetu koja vam odgovara, ali jedna od namirnica s menija vam baš i nije po ukusu, pa je sami zamenite nekom ukusnijom. Ukoliko ste na propisanoj dijeti, to nikako ne treba da radite

Svaka zdrava dijeta treba da sadrži barem četiri do pet dnevnih obroka. Mali, ali hranljivi obroci neće opteretiti vaš želudac, a vašem će telu pružiti sve što je potrebno.

Iako brojne reklame za dijete i dijetetske proizvode nude ekspresni gubitak kilograma, budite realni i prizemni. Kilogrami se ne dobijaju preko noći, pa je logično da ih se tom brzinom nećete rešiti.

Ne očekujte čudo jer se ono neće dogoditi, barem ne na zdrav način. Odaberite datum početka dijete i svake nedelje se merite i uporedite kilažu. Dajte svom telu vremena za reakciju.

Svi smo svesni činjenice da se vežbanjem najbrže tope kilogrami, ali zbog tempa života kojim  živimo i radimo vrlo je teško pronaći vremena za ovaj zdravi hobi. Najbolji recept za skidanje kilograma je zdrava ishrana i fizička aktivnosti.

Prva tri dana dijete su najteža i upravo tada se vidi ko je snažan karakter. Ako ste skloni odustajanju i mislite da nećete preživeti taj grozan osjećaj gladi, ispraznite frižider i napunite ga jedino namirnicama koje se nalaze u novom jelovniku.
  • Andro

    18.01.2011 10:02
    OK
    Bravo, odličan tekst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).