Namirnice koje možete jesti pred spavanje

Ako mislite da zarad uspešnog mršavljenja na spavanje morate da idete gladni, varate se.
Namirnice koje možete jesti pred spavanje
Foto: Pixabay
To vam neće pomoći da izgubite kilograme, bićete nervozni i na kraju ćete verovatno da posegnete za nekim namirnicama koje uopšte nisu dobre za vas. Zato je bolje da se pre spavanja počastite zalogajima sastavljenim od namirnica koje, ne samo da neće otežati gubljenje kilograma, nego će vam pomoći da smršate.
 
Sveži sir 
 
Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni sa ostalim varijantama svežeg sira nećete da pogrešite. Možete da jedete samo sir ili da napravite namaz koji ćete namazati na krekere od celih žitarica. Sveži sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospešuju gubitak kilograma. 
 
Ćuretina 
 
Ćureći odrezak s lisnatnom salatom ili, pak, sendvič sa ćuretinom i hlebom od celih žitarica, sigurno će da vam utole glad. Ćuretina je sjajan izbor za obrok pre spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom. 
 
Grčki jogurt 
 
Mnogima je ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju creva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete da dodate voće po izboru, a odličan odabir su borovnice zato što su pune antioksidanasa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt umiriće probavni sastav i zato ga stručnjaci preporučuju osobama koje žele da smršaju. 
 
Ovsena kaša 
 
Omiljeni doručak lako može da postane i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune veštačkih šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži u sebi, zbog kojih će vam sigurno utoliti glad, neće vam teško pasti na želudac i lako će da se vari. 
 
Zeleno povrće 
 
Većina zelenog povrća sadrži malo kalorija, ali i bogatstvo proteina pa zato brzo stvara osećaj ispunjenosti u želucu. Stoga, nećete pogrešiti ako pre spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu da bdu razne lisnate salate ili, pak, zapečeni brokoli. Možete da napravite i smoothie od kelja, blitve ili spanaća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.