Kuvani paradajz zdraviji od svežeg

Konzumiranje paradajza smanjuje rizik od raka, osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti, sugerišu naučnici.

Konzumiranje paradajza smanjuje rizik od raka, osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti, sugerišu naučnici. Uz to, ističu kako je kuvani i prerađeni paradajz zapravo još delotvorniji i zdraviji od svežeg.

Američki istraživači ustanovili su da je ovo sočno povrće najveći izvor antioksidansa i likopena, i da za razliku od drugog voća i povrća ima veću moć nakon što bude skuvano.

Hranjive materije iz paradajza, kako ističu naučnici iz Ilinoisa, sadrže zaštitne mehanizme koji sprečavaju upale i stvaranje krvnih ugrušaka.

Dobre strane paradajza poznate su od ranije, kako u smislu prevencije nekih bolesti, tako i za zdravlje u celini, preneo je Daily Mail.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.