Epidemija malih boginja hara Makedonijom

U Makedonij je proglašena epidemija malih boginja - morbila, nakon što je samo u Skoplju zvanično registrovano oko 800 obolelih.

U Makedonij je proglašena epidemija malih boginja - morbila, nakon što je samo u Skoplju zvanično registrovano oko 800 obolelih.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se u ovom trenutku na Infektivnoj klinici u Skoplju nalazi 30 pacijenta koji su u životnoj opasnosti.

Makedonska vlada je donela vanredne mere za sprečavnaje širenja epidemije morbila, a jedna od njih je postavljanje punktova za masovnu vakcinaciju u svim naseljenim mestima.

Pre desetak dana doneta je odluka i o hitnoj vakcinaciji nevakcinisanog stanovništva protiv morbila, od beba starosti 6 meseci do osoba do 40. godina, a propisane su i kazne za roditelje koje nisu vakcinisali decu.

  • Andro

    14.04.2011 07:38
    ???
    Zar vakcina protiv morbila nije obavezna sa godinu dana u Makedoniji? Tako je u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.