Za H1N1 dovoljna jedna doza vakcine

Nova vakcina protiv virusa gripa H1N1 mogla bi da štiti i u samo jednoj dozi, umesto u dve, kao što se ranije pretpostavljalo, saopštio je Američki Nacionalni institut za zdravlje.

Praktično bi to moglo da znači da bi proizvedena količina vakcine mogla da budu dostupna za dva puta više ljudi, prenosi "Glas Amerike". Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti dr Entoni Fauči izjavio je kako su testovi pokazali da odrasle osobe koje dobiju samo jednu dozu vakcine protiv svinjskog gripa mogu biti zaštićene u toku od 8 do 10 dana.

Fauči očekuje da će zvanični podaci o testiranju vakcine protiv svinjskog gripa biti uskoro saopšteni. U „Nju Ingland časopisu za medicinu“ objavljeno je da su dve studije takođe potvrdile da samo jedna doza vakcine može da zaštiti od virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).