Žene ne treba da se hvale ako smršaju

Žene koje su izgubile na težini ne bi trebalo da se hvale svojim "novim oblikom". Istraživanja pokazuju da bez obzira na to posebno druge žene misle da su masnoće ostale uz njih.
Žene koje su izgubile na težini ne bi trebalo da se hvale svojim "novim oblikom". Istraživanja pokazuju da bez obzira na to posebno druge žene misle da su masnoće ostale uz njih.

Britanska studija je pokazala da žene i nemaju visoko mišljenje o drugim ženama koje su se izborile s viškom kilograma. Muškarci će, međutim, biti više zainteresovani za njih, budući da misle kako će lakše izaći sa ženom koja se donedavno borila s kilogramima.

Više od 200 ispitanika u Liverpulu odgovorilo je na pitanje šta misle o ženi koja je izgubila dosta kilograma i sad ima zgodnu liniju. Žene su joj prigovarale na samodisciplini, ali i ličnoj higijeni. Istraživači to objašnjavaju rečima da je takva žena konkurencija drugima, i da one traže greške koje je imala u prošlosti.

Zbog toga su istraživači iz praktičnih razloga savetovali ženama koje su izgubile višak kilograma da dvaput razmisle pre nego što se time pohvale, posebno u intervjuu za posao u kojem im je sagovornik žena, preneo je Dejli Mejl. Muškarci, međutim smatraju da su im takve žene pristupačnije, s obzirom da ih je debljina iz prošlosti učinila ranjivim.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.