Pripreme za mršavljenje

Svi oni koji su preko zime nakupili nešto sala na stomaku, pa su sada odlučili da ga se oslobode, trebalo bi da budu pažljivi. Telo mora prvo dobro da se zagreje i pripremi, pre nego što se pređe na vežbe koje će ojačati trbušnu muskulaturu. Neki pilates stručnjaci stoga predlažu da se počne sa predpilates vežbama, a nakon toga se može punom parom krenuti na standarne pilates vežbe.
Potrebno je ojačati i mišiće na leđima, grudima i u predelu vrata. tek kada sve te grupe mišića budu dovoljno jake, trbušni mišići će moći da izdrže pritisak i teret ozbiljnijih vežbi.
Sedite na pod, noge savijte u kolenima, da bude prav ugao između potkolenice i natkolenice. Stopala postavite paralelno sa kukovima, šake su iznad kolena, a leđa polako spuštajte na pod, pršljen po pršljen, do korena leđa, odnosno trtičnog dela. Leđa, dakle, ne dodiruju pod, osim u najnižem delu kičme. Vežbu ponoviti šest do osam puta. Prilikom spuštanja tela treba udahnuti, a dok se telo podiže ka kolenima, treba izdisati i taj princip disanja se primenjuje i u ostalim vežbama. U sledećoj vežbi noge su u istom položaju, a leđa su oslonjena na pod od sedalnog dela do lopatica. Od lopatica do ramena leđa ne dodiruju patos. Tokom ove vežne pomeraju se samo ruke, koje su postavljene paralelno sa podom i treba ih podizati i spuštati, praveći time ugao od 90 stepeni, do nivoa ušiju. Za sledeću vežbu telo je u istom položaju, s tim što su šake priljubljene uz pod, a noge i dalje savijene u kolenima odižu se od poda, naizmenično, jedna, pa druga. Leđa su od lopatica do ramena odvojena od poda. Prilikom sledeće vežbe podižu se i ruke, tako što se istovremeno podiže leva noga iz kuka i desna ruka do pravog ugla u odnosu na pod, pa obrnuto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).