Bliznakinje namerno gladuju 20 godina

Marija i Keti Kembel izgladnjuju se već više od dve decenije, a životi su im ozbiljno ugroženi. Jedna od sestara visoka je 165 cm, a ima samo 39 kilograma.
Marija i Keti Kembel izgladnjuju se već više od dve decenije, a životi su im ozbiljno ugroženi. Jedna od sestara visoka je 165 cm, a ima samo 39 kilograma.

Bliznakinje Marija i Keti Kembel imale su samo 11 godina kada su odlučile da prestanu da jedu. A sve je počelo zbog usputne rečenice njihovog oca izgovorene majci: "devojčice već postaju mlade žene i dobijaju kukove". Sestre su tada sklopile pakt koji bi danas, dve decenije kasnije, po njih mogao da bude fatalan.

"Toga dana odlučile smo da prestanemo da jedemo i da tako nećemo imati obline na bokovima. Htele smo da kaznimo njega i mamu i mislim da to radimo do danas", prenosi njihovu ispovest britanski "Dejli mejl".

Ove mlade žene tako pokušavaju da opravdaju svoju opsesiju i činjenicu da su izgladnjivanjem, kako bi zadržale tela pa čak i glas devojčica, dovele u opasnost svoje zdravlje.

"Izgubila sam sve. Moj život, kuću, kosu, posao, baš sve. I muka mi je više od toga", priznaje Kejt, koja je visoka 165 cm, a ima 39 kilograma.

Sestre ne mogu više da hodaju normalno, srce im je oslabilo, imaju osteoporozu i pankreatitis, a bubrezi im otkazuju. Već pune dve decenije, ove mlade žene provode gotovo više u bolnicama nego kod kuće.

Inače, u Velikoj Britaniji, svaka stota mlada žena, starosti između 15 i 30 godina pati od anoreksije. (Vestionline)
  • Tanja

    18.06.2011 09:31
    ufffffff...
    da, da... sa 11 godina su bile toliko "zrele" da to odluce, a "zreliji" su im roditelji kada decu od 11 god nisu mogli naterati da pojedu nesto... Ne znas ko je ludji...
  • Andro

    17.06.2011 07:40
    Problem
    Eto kako roditelji jednom nepromišljenom, često usputnom izjavom mogu kod predisponirane dece napraviti veoma ozbiljan zdravstveni problem. Međutim, problem je i u lekarima koji su ih sve ovo vreme tretirali - vrlo neuspešno.
  • Aleksa

    16.06.2011 17:30
    Dopuna Anonimus...
    A ja ni štapom ne bih dodirnuo daljinski koji upravlja robotom koji bi trebao da ih dodirne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.