Devojčici operacijom uklonjen "klovnovski nos"

Koni Lojd, trogodišnja devojčica iz Velike Britanije, konačno može bez stida da se igra sa svojim vršnjacima, jer joj je operacijom uspešno otklonjen "klovnovski nos", prenosi "Dejli Mejl".
Koni Lojd, trogodišnja devojčica iz Velike Britanije, konačno može bez stida da se igra sa svojim vršnjacima, jer joj je operacijom uspešno otklonjen "klovnovski nos", prenosi "Dejli Mejl".

Još dok je bila u majčinom stomaku, primećen je beleg na njenom nosu, a samo dve nedelje nakon njenog rođenja, njeni roditelji Zara i Tom su primetili crvenu tačkicu, koja je vremenom prerasla u beleg veličine 4 centimetra koji je izgledao kao klovnovski nos.

"Kada smo videli njen nos, bili smo šokirani. Izgledala je kao drugačije dete, ali smo mi znali da je to naša Koni", rekla je njena mama Zara i dodala da su tada lekari dijagnostifikovali hemangion, benigni tumor.

"Postojao je način samo da se spreči rast tumora, a ne i da se ukloni", kaže Konina mama i dodaje da je lečenje podrazumevalo upotrebu leka propranolola, koji koriste osobe sa srčanim tegobama, a Koni je bila tek osma beba u Velikoj Britaniji kojoj je dat ovaj lek.

Tri godine su je njeni roditelji skrivali od neprijatnih pogleda prolaznika i zgražavajućih komentara, istovremeno tražeći lekara koji bi imao hrabrosti da operiše njihovu ćerku i otkloni tumor sa njenog lica, jer je zaključak većine lekara bio da postoji verovatnoća da Koni iskrvari na smrt.

Konačno su uspeli da pronađu doktora, a operacijom, koja je trajala dva i po sata, uspešno je uklonjen tumor i sada mala Koni više ne mora da stidi svog izgleda i zadovoljno govori da "konačno ima nos kao njena mama".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.