Zašto ne treba da jedete na poslu

Nedavno američko istraživanje otkriva da 27 odsto zaposlenih redovno doručkuje na radnom mestu, 62 odsto ruča, dok polovina njih proždire razne grickalice dok radi za kompjuterom.
Nedavno američko istraživanje otkriva da 27 odsto zaposlenih redovno doručkuje na radnom mestu, 62 odsto ruča, dok polovina njih proždire razne grickalice dok radi za kompjuterom.

Kako prenose američki mediji, ovoj lošoj navici posebno su podložne žene koje su vičnije od muškaraca u obavljanju više zadataka.

Istraživači, upozoravaju da radno mesto, na primer kancelarija, može da sadrži 400 puta više bakterija nego WC šolja. Naime, 64 odsto zaposlenih priznaje da čisti svoj kompjuter jednom mesečno ili čak ređe, što nije slučaj sa toaletom koji se daleko redovnije dezinfikuje.

"Infekcije poput salmonele i ešerihije koli vrebaju vas na radnom mestu", upozorava Tobi Smitson, portparol Američkog dijetetičkog društva koje je sprovelo istraživanje.

Njegov savet je da se pre svakog jela operu ruke (svega 50 odsto ispitanika je reklo da to čini), a nakon toga dobro očisti radno mesto, s posebnim akcentom na miša i tastaturu kompjutera.
  • ZoranNS

    27.08.2011 19:29
    Kod nas nije tako
    Kod nas su još uvek kancelarije 400 puta čistije nego vece šolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.