Iskašljala tumor

Kler Ozborn, 37-godišnja Britanka, majka šestoro dece, nije ni slutila da boluje od veoma opasne vrste raka grla, a izlečila se sama tako što ga je jednostavno ispljunula uz kašalj.
Kler Ozborn, 37-godišnja Britanka, majka šestoro dece, nije ni slutila da boluje od veoma opasne vrste raka grla, a izlečila se sama tako što ga je jednostavno ispljunula uz kašalj.

Kler je spopao jak kašalj tokom kojeg je ispljunula neobičnu sluzavu tvar. Tada nije tome pridala veću pažnju, ali kada se sutradan ponovo zakašljala i ispljunula grumen dug dva centimetra odlučila je da ga odnese lekaru.

Biopsija je pokazala da je to bio metastatski adenokarcinom, tj. izuzetno agresivan tumor grla i usne šupljine. Lekari su iz toga zaključili da je Klerino telo puno kancerogenih ćelija.

"Bila sam očajna. Mislila sam da ću umreti, čak sam počela da štedim za svoju sahranu", ispričala je Kler listu "Telegraf".

Kasnije analize, međutim, pokazale su da se tumor nije uopšte proširio i da je Kler savršeno zdrava.

Lekari veruju da je tumor nastao u dnu grla, te da se tokom napada kašlja otkinuo od tkiva.

"Specijalista se okrenuo prema meni i rekao mi 'čestitam, izgleda da ste iskašljali tumor'", ispričala je Kler.

Da ga nije iskašljala, navode lekari, tumor bi ubrzo narastao i proširio se na ostale organe.

  • Radosna

    12.01.2012 17:55
    Eh kad bi svi tako lako savladavali tumore, bravo za gospođu, baš mi je drago!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.