VIDEO: Mladić prvi put video svoje lice nakon operacije

Turski tinejdžer Ur Adžar (19), kome je presađeno lice drugog čoveka, što je prvi zahvat te vrste u Turskoj, juče je video svoj novi lik u ogledalu.
Turski tinejdžer Ur Adžar (19), kome je presađeno lice drugog čoveka, što je prvi zahvat te vrste u Turskoj, juče je video svoj novi lik u ogledalu.

Turski tinejdžer Ur Adžar (19) je zadobio teške opekotine lica u požaru koji je zahvatio njegovu kuću dok je bio beba, stara svega 40 dana. Pre 23 dana urađena mu je estetska operacija na Univerziteskoj medicinskoj klinici Arkdeniz u Antaliji, na jugu zemlje.

Juče se mladić prvi put bojažljivo pogledao u ogledalu da bi video šta su hirurzi uradili i - bio je zadovoljan. Hirurzi su mu presadili tkivo 45-godišnjeg davaoca. "Zahvaljujem se svim mojim lekarima. Odlično su obavili posao", rekao je Ur i dodao da sada sanja o ženidbi.

Pre nego što se pogledao, mladić se obrijao pošto je tri nedelje morao da pušta bradu kako mu zahvat ne bi iritirao kožu. Lekari su ga, ipak, upozorili da ne sme da pravi grimase još pola godine. "Mimika ti je zabranjena, jer nervima treba šest meseci da zarastu. Smejaćeš se, plakati i ljutiti kroz šest meseci, je l’ dogovoreno?" - rekao mu je dr Omer Oskan.

Israfil Kurtdžephe, rektor univezitetske klinike, izjavio je da je operacija dobro protekla. "Ur je bio pripremljen i nije mu trebala podrška psihijatra. Ali mi ćemo mu pomoći ako zatreba", rekao je on i dodao da će mladić biti otpušten iz bolnice za 45 dana.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.