Injekcija u penis kao pouzdana kontracepcija

Potpuno pouzdano sredstvo za kontracepciju uskoro će biti dostupno i za muškarce.
Potpuno pouzdano sredstvo za kontracepciju uskoro će biti dostupno i za muškarce. Ova injekcija u penis pruža im mogućnost da se deset godina ne plaše da će imati neželjeno potomstvo.

Nova vakcina za muškarce koja sprečava začeće i to tokom jedne decenije, uskoro će biti dostupna na tržištu, a pokazala se 100% efektnom. Vasalgel je oblik kontracepcije za muškarce koja trenutno prolazi kroz kliničko ispitivanje u Indiji. Vakcina ima isti efekat kao vazektomija ali je mnogo lakše reverzibilna.

Injekciju treba ubrizgati u penis kako bi obložila zidove semenovoda i ubila spermu koja "prolazi". U osnovi "mali plivači" su mrtvi pre nego što stignu do ženske jajne ćelije.

Procedura traje 15 minuta, moguć je mali bol ali ste bezbedni deset godina.

Muškarci ako ste spremi da vam u penis stave iglu, onda se ovo svakako isplati. Iako je vakcina trenutno na kliničkom ispitivanju, istraživači se nadaju da će ova vrsta zaštite biti dostupna na tržištu do 2015. godine.

  • 27.04.2012 07:53
    Ja sam ču da je izmišljena još sigurnija metoda ciglom po ja.ima.
  • Mario

    25.04.2012 10:17
    Sto je sigurno, sigurno je, odličan vid kontracepcije, posle toga, kome je do seksa? :-D
  • 20.04.2012 14:14
    Injekcija
    U Indiji? Onda me ne čudi što se baš tamo rađaju deca sa jezivim deformitetima.
    Lepo što su se setili da smisle ovakvu kontracepciju, malo da poštede žene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.