Očistite tastaturu – prljavija je od WC šolje

Britansko istraživanje pokazalo je da su mnoge tastature izuzetno bogate mikrobima, a na nekima je pronađeno četiri puta više štetnih bakterija nego na WC šolji.
Britansko istraživanje pokazalo je da su mnoge tastature izuzetno bogate mikrobima, a na nekima je pronađeno četiri puta više štetnih bakterija nego na WC šolji.

Isključite računar, ištekajte miša, izvadite CD, USB ili bilo koje druge priključke. Pažljivo okrenite tastaturu ili ceo laptop, pa lagano protresite da ispadne prašina nakupljena među tipkama.

Uzmite sprej s kompresovanim vazduhom (može se kupiti u specijalizovanim trgovinama za elektronsku opremu) kako biste izduvali ostatke. Možete pokušati i s usisivačem.

Kanite par kapi alkohola na tipku Q i vatom prođite po svim tipkama. Pamučna vata ne sme biti u potpunosti mokra, tek blago navlažena alkoholom. Pustite tastaturu da se osuši i spremna je za upotrebu.
  • lili

    12.04.2010 06:20
    NE domestos!
    Dokazano je da je domestos kancerogen. Alkohol sve moze da resi. Mislim da je vaznije na stavljati ruku blizu usta i ne trljati oci na radnom mestu.
  • Marko

    08.04.2010 06:58
    :-)))
    Nesto gluplje od ovog teksta dugo nisam procitao...
  • tip

    01.04.2010 17:40
    Uputstvo za desktop kompjutere. Ugasite komp, iskopčajte tastaturu, odvrnite šrafove na poleđini, rastavite je, gornji deo sa tasterima operite i oribajte četkicom sa toplom vodom i razblaženim domestosom, a unutrašnjost tj. foliju prebrišite alkoholom. Kada se gornji deo potpuno osuši samo sve ponovo sastavite nazad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti