Osmočasovna dijeta novi hit

Nova osmosatna dijeta postala je pravi hit u Americi, a popularnost je stekla jer vam dozvoljava da jedete sve što želite.
Nova osmosatna dijeta postala je pravi hit u Americi, a popularnost je stekla jer vam dozvoljava da jedete sve što želite.

Amerikanci su poludeli za novom knjigom Davida Zinčenka i Pitera Mura "Osmočasovna dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete šta želite", a autori se zaklinju da dijeta deluje.

Ono što se ljudima najviše sviđa je da mogu da uživaju u svojoj omiljenoj hrani, ali pod uslovom da je konzumiraju od 9 do 17 časova. Zinčenko i Mur tvrde da na savršenu liniju pogubno deluje prejedanje u večernjim satima, kada se ljudi opuštaju i neretko leže ispred televizije i jedu. Prema njihovom mišljenju, to je i uzročnik različitih bolesti.

"Naš organizam ne stiže da preradi hranu koju unesemo u kasnim večernjim satima i te kalorije se zadržavaju tamo gde najmanje volimo, na stomaku i u zadnjici", kažu autori.

Zinčenko i Mur tvrde da ukoliko se budete pridržavali njihove osmočasovne dijete, možete smršati i do četiri kilograma nedeljno. Dakle, od devet do 17 časova dozvoljeno vam je da jedete ama baš sve, ali posle toga ništa. Doduše, dozvoljen je i "vremenski okvir" od 11 do 19 časova, ali autori smatraju da je onaj od devet do 17 mnogo efikasniji.

Ipak, ova osmočasovna dijeta i nije neka revolucionarna vest, jer su nutricionisti i ranije savetovali da ne bi trebalo jesti posle 18 časova. Stručnjaci su uputili kritiku autorskom paru i zbog toga što dozvoljavaju da se jede baš sve, a to uključuje i dosta masne i nezdrave hrane, koja nikako nije dobra za zdravlje.

  • kupus

    04.01.2013 21:13
    Time se zaustavlja metabolizam i ide se u katabolizam misica.Mozete jesti al vidite da to bude povrce i protein u umerenim kolicinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.