Iz tela joj izvadili kostur bebe star 38 godina

Jioti Kumar iz Nagpura, Indija, otišla je kod lekara zbog bola u stomaku, da bi se otkrilo da je uzrok bola kostur bebe koja je bila u njoj čak 38 godina.
Jioti Kumar iz Nagpura, Indija, otišla je kod lekara zbog bola u stomaku, da bi se otkrilo da je uzrok bola kostur bebe koja je bila u njoj čak 38 godina.

Kumar (62) je imala vanmateričnu trudnoću kad je imala 24 godine. Njoj je tada rečeno da fetus neće preživeti. U jednom trenutku ona je znala da je beba umrla i da će morati na operaciju, ali se uplašila i pobegla iz bolnice, odlazeći zbog bola u stomaku u jednu manju kliniku, rekao je njen doktor.

Kad se bol decenijama kasnije vratio nazad, ona je dozvolila lekarima da uklone kostur koji se kalcifikovao u njenom stomaku.

"Našli smo izbočinu na donjoj desnoj strani njenog abdomena i pomislili da je u pitanju rak. CT skeniranjem smo otkrili da je izbočina čvrsta, kalcifikovana materija. Ali, tek kad je pacijentkinja uradila magnetnu rezonancu shvatili smo da je masa, u stvari, kostur deteta. Ostalo je samo nešto kostiju i tečnosti", rekao je jedan od lekara.

Masa je uklonjena iz materice, creva i bešike pacijentkinje. Lekari veruju da je ovo najduža svetska vanmaterična trudnoća u svetu. Prethodno je najduži poznati slučaj bio kod žene iz Belgije, kojoj su ostaci fetusa uklonjeni nakon 18 godina.

  • 22.08.2014 22:29
    @Lena
    preko milijardu ljudi od cega vecina ekstremno siromasni, sujeverje, bezbroj religija...

    kakvih sve stvari i u kolikom broju ima a koje nikada (srecom) necemo saznati
  • Lena

    22.08.2014 00:12
    Ovakve grozote samo iz Indije potiču. Sve moguće boleštine, deformiteti, fenomeni, i ostalo što se da pročitati, upravo u Indiji je sedište svega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.