FOTO: Koliko nam alkohol, droga i cigarete oduzimaju vremena

Ekipa s internet stranice "Treatment4addiction" izračunala je koliko pušenje i konzumacija alkohola i droga, ljudima u proseku oduzimaju sati i godina života.
Ekipa s internet stranice "Treatment4addiction" izračunala je koliko pušenje i konzumacija alkohola i droga, ljudima u proseku oduzimaju sati i godina života.

Redovno konzumiranje dve ili više alkoholnih pića dnevno, prema njihovim rezultatima, čoveku oduzme čak 23 godine života.

Redovno pušenje pakle od 20 cigareta dnevno, oduzima nam 10 godina života, dok nas samo jedna cigareta kao hroničnog pušača košta 14 minuta.

Zavisnici od kokaina svakom novom dozom droge gube pet sati, a svakodnevnim uzimanjem 34 godina života i u proseku umiru s 45 godina.

Zavisnici od metadona skraćuju svoj život za 38 godina i prosečno umiru u 41. godini života.

Metamfetamin zavisnike košta čak 42 godine života, a prosečni zavisnik od metamfetamina umire s 37 godina.

Heroin oduzima čak 41 godinu života, a prosečni zavisnik od ove droge umire s 38 godina. Prosečna starost kada zavisnici počinju s konzumacijom droge je 23 godine.

Džejk Tri, jedan od osnivača edukativne stranice, napomenuo je da ipak postoji previše faktora, koji svakodnevno utiču na ljude, a time i na stopostotnu preciznost dobijenih rezultata, kod samo jedne konzumacije droga, alkohola i pušenja.

"Metodologija istraživanja ipak pruža precizniju brojku kada se radi o hroničnim pušačima i korisnicima droga i alkohola", kazao je Tri, prenosi "Daily Mail".

  • bob

    15.10.2014 19:48
    Moracu da predjem na kokain, posto vidim da je najzdraviji :)
  • 15.10.2014 06:10
    Zaboravili su politiku i mediju...
  • Alien

    14.10.2014 21:31
    Sudeći po ovim podacima, polovina planete je trebalo da nestane tipa 1748...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.