Ovo povrće je odlično za detoksikaciju

Oslobodite organizam toksina pomoću zdravog i ukusnog povrća.

Oslobodite organizam toksina pomoću zdravog i ukusnog povrća.


Loš način ishrane može veoma nepovoljno da utiče na sposobnost organizma da se reši toksina. Postoji mnogo korisnih namirnica koje pomažu detoksikaciju, a mi vam predstavljamo pet vrsta povrća najefikasnijih u borbi protiv štetnih materija koje se talože u telu.

ARTIČOKE

Ovo povrće sadrži dosta silmarina, antioksidanta koji pomaže jetri da obradi štetne materije. Artičoke možete jesti obarene i umočene u mešavinu maslinovog ulja, morske soli, bibera, majčine dušice i narendane limunove kore.

CVEKLA

Pored brojnih lekovitih sastojaka, ovo povrće sadrži mnogo gvožđa i cinka. Ukusna cvekla pomaže organizmu da izbaci toksine, a možete je jesti pripremljenu na žaru i dodatu salati ili od svežeg povrća napraviti ukusan prilog uz glavno jelo.


BROKOLI

Zeleni cvetići čine čuda za vaš organizam, a naročito je delotvorno kada je upitanju detoksikacija. Izaberite omiljeni način prirpeme i uživajte u ukusnom i veoma zdravom obroku.

PROKELJ

Probirljivim osobama možda nije na vrhu liste omiljene hrane, ali je prokelj izuzetno zdrav. Ove kupuščiće možete marinirati, a zatim pripremiti na roštilju i poslužiti kao ukusan prilog.

RUKOLA

Ovo povrće je idealano za detoksikaciju. Efikasno izbacuje toksine iz organizma, a može se jesti i sveže. Dodajte rukolu salati ili dekorišite omiljene specijalitete, a možete je staviti i na picu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.