FOTO: Dobija 18.000 dolara da leži tri meseca u krevetu

Kad je Endru Ivanicki u avgustu izgubio posao, verovatno je pretpostavljao kako će dosta vremena provesti u krevetu. Ipak, sigurno nije imao pojma kako će za to dobiti novac.
Kad je Endru Ivanicki u avgustu izgubio posao, verovatno je pretpostavljao kako će dosta vremena provesti u krevetu. Ipak, sigurno nije imao pojma kako će za to dobiti novac.

Endru se ubrzo nakon toga pridružio američkoj svemirskoj agenciji NASA, koja će mu platiti čak 18.000 dolara da leži 70 dana. Ova tromesečna studija je deo trogodišnjeg projekta u kojem istraživači NASA-e nastoje da saznaju više o atrofiji kostiju i mišića u svemiru. Tim NASA-inih istraživača dosad je posmatrao 54 osobe, a Endru je poslednji učesnik studije.

"Nisam siguran da li sam srećnik koji će biti pun novca ili budala koja će sve uraditi za novac", kaže Endru koji leži već četvrtu nedelju.

Kako se ispostavilo, ležanje u krevetu je mnogo teže nego što biste očekivali. Endru je prilično aktivan i nije navikao da miruje toliko dugo, tako da mu ovo i nije baš ugodno iskustvo. Najpre su ga stavili na tronedeljni period odmaranja, u toku kojeg je morao da se navikne na novu rutinu, sistem vežbanja i režim ishrane. U toku prvih nekoliko dana, morao je da prođe skeniranje tela, razne testove, i testove krvi i urina.

U prvih pet dana je osetio jake glavobolje, bol u leđima i vratu i nije mogao da spava baš dobro. Takođe, teško mu je padalo i "odlaženje" u toalet u vodoravnom položaju. "Morao sam da prihvatim da je moja spavaća soba ujedno i moja kuhinja i kupatilo", našalio se.

Ipak, nakon prve sedmice Endru je počeo da se navikava na svoj novi životni stil. Fizička bol je popustila i mogao je da uživa u gledanju TV-a i čitanju.

Endru ističe kako je ovaj NASA-in poziv privukao mnogo gejmera i zavisnika od videoigrica. "Ovo je savršeno okruženje za njih, idealno da pobegnu u digitalni svet od obaveza svakodnevnog života. Jedan muškarac je učesnik NASA-inih istraživanja već treći put, a već godinama živi od novca koji je zaradio na takav način", ispričao je Endru.

  • Teodosije III

    18.11.2014 06:42
    Ja sam odlezao 6 meseci u gipsu i niko mi nije platio
  • 17.11.2014 21:48
    koja budala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.